Guldhalsband

När det gäller val av guldhalsband antingen det gäller en gåva eller om det är till dig själv så finns det en mängd olika variationer av modeller. På Smycken för Alla hittar du ett bra utbud! Det kan vara svårt om man ska ge bort det som gåva att veta vilken modell som uppskattas. Och inte nog med det – det är även en kostnadsfråga eftersom guld är en dyr metall, så valet av halsband kan styras av din budget. Men det finns några vanliga modeller som står sig och som i sig inte bara är en tunn länk.

Bismarklänken
Detta är en klassisk modell som tyvärr har fått rykte om sig att den endast passar på äldre damer. Men ack så fel. Att det ryktet startat beror nog främst på att bismarklänkar oftast är lite tjockare och då även dyrare. Men dess fyrkantiga länkningar, som kan komma in en enkel länkning eller i ett flertal länkningar som gör armbandet bredare, är klassiska och stilrena.

Fiskben
Dessa halsband är tunna, platta halsband gjorda med små guldklämmor som sätts samman till ett fiskbensliknande mönster. De finns i både blankt guld eller i mattat guld. Tyvärr är dessa lite ömtåliga och bryts gärna sönder om halsbandet böjs. Men de är vackra accessoarer.

Flätat guld
Under 90-talet började det bli populärt med halsband av flätat guld, gärna blandat i gult, rött och vitt guld. Tre platta länkar av guld flätas samman och används blandningen av de olika sorterna guld så blir det ett läckert resultat. Tyvärr är även denna en skörare modell som inte tål allt för mycket slit och släng.

Enklare modeller
De tidigare supertunna modellerna har börjat komma tillbaka. Deras nästan trådliknande modell ansågs ett tag som lite billigt och ersattes av lite större modeller. Men dessa är på gång igen och de ger en läcker upplevelse tillsammans med en större berlock.

Om ingen av dessa modeller känns lockande så kan du alltid hålla dig till den traditionella länken sin står sig trots modets alla nycker.