Försäkringsfrågans alternativ

Den som vill teckna en försäkring för sitt husdjur har flera olika alternativ att välja bland. Hos vissa försäkringsbolag som vi konsulterat, måste du uppge ras och näst intill exakt födelsedatum. Även vikt och storlek kan vara av betydelse. Ägarens identitetsuppgifter måste givetvis också lämnas innan försäkring kan beviljas och tecknas. Det viktigaste är att du tecknar en försäkring så att du slipper gå in på t.ex. lånapengar-snabblån.se och jämföra lån för att finansiera veterinärvården av ditt husdjur.

Väga olika alternativ

Det kan alltså vara svårt att lista ut i förhand hur stora försäkringskostnaderna blir för just ditt husdjur. En annan viktig uppgift att kontrollera är självriskens storlek. Vill man jämföra djurförsäkringar måste man titta på varje försäkringsbolag för sig och då är det tre saker att väga in.

+ Självriskens storlek.

+ Hur stor premien är och vilka betalningsperioder bolaget har.

+ Vilket maxbelopp försäkringen gäller för.

 

Att välja är inte enkelt

På den sistnämnda punkten finns det försäkringar som låter dig välja mellan några summor att sätta som tak. Vad självriskens storlek beträffar, så är även den indelad med olika summor och något bolag låter dig välja mellan fast belopp eller procentsats. Som kan utläsas av dessa kriterier är det inte lätt att omedelbart dra en slutsats om vilken försäkring som är bäst.

Utnyttja erbjudanden

Förmodligen har du redan försäkringar. Då kan det vara bra att veta att en del försäkringsbolag erbjuder rabatt om man tecknar ytterligare försäkring hos dem, som till exempel en husdjursförsäkring. Vanligen ges tio eller upp till tjugo procents avdrag för en eller flera tilläggsförsäkringar. Ytterligare besparingar kan du göra hos de bolag som erbjuder rabatt om försäkringen tecknas på nätet. Då uppehålles inte en agent som måste sitta i telefon eller personligen med dig och knappa in samma uppgifter som du själv kunde ha gjort.