Jag har slutat röka

Nu har det gått två veckor sedan jag slutade röka. Det är dock en sanning med modifikation. Jag har nämligen slutat röka vanliga cigaretter och istället gått över till att använda så kallade e cigaretter. Efter att ha rökt i lite över 30 år är det minst sagt ovant att inte få i sig den vanliga tobaksröken, men jag får ju nikotinet vilket är det viktigaste. Efter att enbart rökt e cigarett dessa veckor märker jag tydlig skillnad på min andning och kondition. Jag känner mig mycket fräschare i halsen! Med e cigaretten får jag ju bara i mig vattenånga och nikotin viket måste vara mycket hälsosammare än den brandrök jag andats in de senaste decennierna.

Visst saknar jag de vanliga cigaretterna lite. Det är ju en speciell smak i tobaksröken, men för hälsans skull kör jag enbart elektroniskt numera. För mig är det inte aktuellt att sluta helt med nikotinet. Jag tror helt enkelt jag skulle misslyckas och falla dit igen. Då tycker jag det är bättre att välja en lösning jag kan klara av.