Hur man stryker en klänning?

Idag söker man gärna efter klänningar som inte behöver strykas. Ett utmärkt sätt att slippa strykning är att välja klänningar i viskos, silke eller siden. Det finns också konstfiber som inte behöver strykas. Men om du inte har någonting emot att stryka eller köpt en klänning som bör strykas följer några råd här.

Det första du bör göra är att kontrollera strykjärnets värme. Ett bra sätt att börja stryka en klänning är att göra som med skjortor, börja med de krångligaste bitarna först. Om klänningen har en krage kan det vara en bra idé att börja med den. Fortsätt gärna med manschetterna och sedan ärmarna. Vik varje ärm på mitten utan att oroa dig över vecket som blir. När du har strukit både framdelen och bakdelen av ärmen, lägger du upp ärmen igen på strykbrädet med vecket synligt och stryker bort det.

Sedan är det kjolens tur. Om du har en veckad klänning kan det ta längre tid, för du måste följa varje veck med strykjärnet. Annars stryker du bara fram- och bakdelen och sedan stryker du över sömmarna på sidorna. Sist stryker du överdelen både fram och bak. Slutligen tar du en titt för att se att allt är som det ska.

Tips: På klänning.net’s blogg får du inspiration angående snygga klänningar.