Skönt att låta någon annan ta hand om flyttstädningen

En sak som man kanske inte tänker så mycket på när man ska flytta är städningen. För många handlar flytten framförallt om att transportera möbler och inredning från en plats till en annan. I hyreskontraktet eller i det standardiserade överlåtelseavtalet för bostadsrättslägenheten finns det ofta med en klausul om att man ska utföra flyttstädning. För det mesta står det också att städningen i annat fall kommer att utföras på den flyttandes bekostnad.

Flyttstädning har lite annan innebörd än den städning som man utför till vardags. I praktiken innebär det att den inte kan utföras förrän hela flytten är genomförd. Självfallet kan man själv eller genom en bekant eller släkting få det genomfört. Idag kan det dock vara anledning att fundera om man ska anlita professionell hjälp. Dels får man en garanti för att arbetet blir utfört enligt konstens regler och till en förutsägbar kostnad. Dels slipper man själv införskaffa alla de hjälpmedel som kan behövas utöver de städredskap man använder dagligen.

Flyttfirmor och städfirmor har ofta nära samarbeten. Det finns alltså anledning att ställa frågan till flyttfirman om de själva kan städa eller om de har någon samarbetspartner. Som kund kan man då köpa hela flytten inklusive städningen i ett enda paket. Den stora fördelen är då att man slipper oroa sig så mycket för att det är något man inte ska hinna med eller förbise.