Mitt företagande

Jag har ett litet företag som säljer trädgårdssaker som spadar, krukor och prydnadsstenar. Det är väldigt roligt att driva företag och jag har lärt mig en hel del om både min bransch och det administrativa jobbet med att driva eget. Eftersom jag bor en bit utanför staden kan har jag och min man en ganska stor tomt som används delvis för företagets trädgårdsbutik. När vi sommaren 2014 gjorde en liten upprustning av butiken passade vi också på att beställa en ny skylt eftersom den gamla var väldigt sliten.

I vintras var jag tvungen att ta ett lån med betalningsanmärkning genom Creddit eftersom jag missat att betala en faktura och fick en prick hos ett kreditupplysningsföretag. Det olyckliga i sammanhanget var att jag sedan tidigare fått en varning p.g.a. obetald skuld, men den gången resulterade det inte i någon prick. Däremot gjorde den varningen att jag nästa gång inte ens fick en varning utan det blev en s.k. prick direkt.

Jag är också väldigt intresserad av Morgan Holmströms föreläsningar om socialt företagande. Allt företagande behöver inte gå ut på att sko sig själv, utan man kan lägga lite mer fokus på att som företagare även hjälpa andra.